Trenden Vänder

Våra framföranden har kallats miljöspektakel, föreläsning, underhållning, och miljökabaré. Vi blandar dialoger med sång, ljud och bild och förenar fakta med känsla och engagemang.


Vi medverkar i konferenser, föreningsarrangemang etc. Klicka på länken Projekt så kan du se glimtar av vad vi genomfört.


Globen är ett aktuellt projekt om den stora bilden av människans påverkan på planeten. Läs mera under länken Globen.Kontakta oss:

trendenvander@apelqvist.net


Trenden vänder är:

Per Bergström

Magnus Apelqvist

Vårt engagemang är natur, miljö och omställning till ett hållbart samhälle

Vi finns båda på Högskolan för lärande och kommunikation vid högskolan i Jönköping där vi bland annat undervisar i lärarutbildningen och i programmet internationellt arbete

Smålands Akademis Linnépris 2010

Juryns motivering:

De får det för sina musikaliskt-poetiska scenprogram om hur vi alla bättre kan förstå naturen och oss själva och därmed verka för en mer hållbar livsstil och samhälls-utveckling. Deras texter är underfundiga, kloka och roliga och musiken en härlig blandning av olika stilar. Utifrån en holistisk världsbild bygger de broar från naturvetenskap till humaniora och samhällsengagemang, därtill med en fördjupande existentiell dimension.